Nors mėlynės pole dance pamokose ir nėra retas atvejis, tačiau dažniausiai tai kyla ne nuo pačių triukų, bet dėl neatsargumo ar nežinojimo, kaip elgtis. Tad tam, kad jų būtų išvengta, reiktų atsižvelgti į kelis dalykus.

1. Stulpo ir kūno sušildymas

Apšilimas skirtas tam, kad paruoštum kūną didesnėms apkrovoms ir taip išvengtum traumų. Tai svarbu ne tik norint nesusižaloti, bet ir siekiant išvengti mėlynių, juk niekas jomis nenori puoštis ir ypač – vasarą. Taip pat labai svarbu sušildyti stulpą. Tai daroma ne tik todėl, kad šaltas stulpas nemalonu, bet ir todėl, kad didėja traumų ir, žinoma, mėlynių tikimybė. Sušildyti stulpą gali įvairiais sukiniais, tačiau kol jis šaltas – nelipk ir nesiglausk prie jo visu kūnu.

2. Nesispausk prie stulpo

Tam, kad išsilaikytum ant stulpo, nebūtina į jį įsikibti visomis jėgomis ir spaustis – įsitempęs kūnas patirs daugiau traumų nei atsipalaidavęs, o prisispaudimo metu daromas pernelyg grubus ir bereikalingas kontaktas išprovokuos mėlynes. Jeigu baisu – paprašyk, kad darant triuką tave prižiūrėtų, prilaikytų ir esant reikalui – padėtų.

3. Rūpinkis savo kūnu

Šioje sporto ir šokio rūšyje, kaip ir daugelyje kitų, naudojamos įvairios papildomos priemonės. Pole dance svarbu sukibimas, tad jeigu tavo oda labai prakaituoja arba kaip tik yra per daug sausa, gali rankas bei kūno vietas, kuriomis lietiesi prie stulpo, patepti tam skirtomis priemonėmis. Taip pat nepamiršk rūpintis savimi ir ne pamokų metu – stenkis išlaikyti tinkamą odos drėgmės balansą, prižiūrėk, jog kraujagyslių sienelės nebūtų nusilpusios.

4. „Išėjimai“ iš triukų ir floorwork‘as

Svarbu ne tik taisyklingai „įeiti“ į triuką ir jį padaryti, bet ir iš jo „išeiti“ – būtent mėginimas „išeiti“ iš triuko ir sudaro daugiausiai komplikacijų. Stebėk, kaip treneris lėtai tai daro, atkreipk dėmesį į visą triuko atlikimą – nuo pradžios iki pabaigos.

Nors didesnė tikimybė „pasigražinti“ kūną mėlynėmis darant floorwork‘ą, tačiau ir čia yra būdų, kaip to išvengti. Darbas ant žemės yra kietesnis, tad pasirūpink gerais antkeliais, gali dėvėti timpas ir taip apsaugoti odą nuo tiesioginio kontaktu su grindimis, o atliekant kūlversčius ar panašius triukus – dėvėk marškinėlius, dengiančius pečius. Atliekant triuką pirmą kartą, daryk jį lėtai, pajausk savo kūną, tik vėliau greitink tempą. Pajausk, kuriomis kūno vietomis remiesi į žemę ir stenkis kuo daugiau svorio perduoti rankoms, o ne, pvz., keliams.

5. Ir svarbiausia – nedaryk triuko nežinant, kaip jį atlikti

Nenugirdai kaip atlikti triuką? Tada jau kabi žemyn galva ir galvoji „Kaip čia reiktų…“? Ne, mieloji, geriau dešimt kartų paklausk ir tik tada daryk. Gerai įsižiūrėk, kaip treneris atlieka judesį, ką naudoja (kurias kojų, rankų, liemens ir pan. vietas), kokiu laikymosi būdu atlieka triuką. Būk visiškai įsitikinusi, jog supratai ir tik tuomet mėgink tai padaryti pati.

Vis dėl to taip jau įvyko, jog mėlynė dengia tavo dailią odą? Nesijaudink, pasirūpink, kad ji kuo greičiau dingtų! Apie tai paskaityti gali ČIA

Pole dance Vilnius

Kaip išvengti mėlynių pamokų metu.pdf