Pradėkime nuo to, kad kiekviena šokio rūšis turi savo specifinę avalynę bei aprangą, kurios nepamatysite kasdieniame gyvenime. Pole dance nėra išimtis. Jų išskirtinumas – ypač aukštas kulnas ir didelė platforma. Kam tokie „išraiškingi“ bateliai ir taip „linksniuojamam“ ir nebūtais mitais apipintam šokiui? Platforma dažniausiai reikalinga šokant pole exotic arba pole sensual stiliais. Nemažai pole dance žingsnelių atliekama ant platformos – taip kojos atrodo ilgesnės, o judesys – grakštesnis. Yra daug judesių, kurie sukurti atlikti būtent su tokiais batais, ir su jokiais kitais ar basomis specifinio judesio neatliksi.

Batelių aukščio, formų, spalvų ir tekstūrų variacija yra be proto didelė. Standartiškai kainuos laviruoja nuo 60 iki 100 Eur, tačiau pasitaiko ir dar brangesnių. Viskas priklauso nuo išvaizdos – kuo „mandriau“ bateliai atrodo, juo labiau „palengvės“ kišenės.

Dažniausiai pole dancer‘es pamatysite su amerikietiškąja PLEASER firmos avalyne. Šis prekės ženklas laikomas pole dance etalonu, standartu ir kartu – patikimumo (kokybės) garantija. Tačiau tinka bet kokie aukštakulniai bateliai, kurie turi bent 4–5 cm platformą.