Šiandien norime pasidalinti „Pole dance Vilnius“ studijos mokinės Ernestos mintimis apie pole dance ir jos pažintį su šia sporto-šokio rūšimi!

Mano vienas iš gyvenimo moto yra „Geriau gailėtis to, ką padarei, negu to, ko nepadarei“. Šis moto labai gerai atspindi ir mano „pažintį“ su „Pole dance“.

Apie „Pole dance“ sužinojau ganėtinai netikėtai, po draugės išleistuvių susipažinusi su viena mergina. Su ja kartu grįžom troleibusu, nes mums buvo pakeliui namo 🙂 Ji papasakojo, kad lanko „Pole dance Vilnius“ studiją, kaip ten smagu, kad jai labai patinka, kad daug įvairovės. Ir nebūčiau aš, jeigu neišbandyčiau naujų dalykų!

Pirmą pamoką prisimenu tokią nelabai motyvuojančią, nes prie naujos grupės prisijungiau šiek tiek vėliau ir kai pamačiau, kaip kitos jau šoka ir kokius triukus gali padaryti, tai pirmoji pamoka šiek tiek išgąsdino, nes mintyse galvojau „čia turbūt ne man, nes nieko negaliu padaryti“. O dar tas „skausmukas“ šokant ant stulpo! 🙂 Bet viena savo savybe labai džiaugiuosi, kad greitai nepasiduodu 🙂 Tad nusprendžiau, kad lankysiu toliau ir žinoma su laiku sekėsi vis geriau, kas motyvavo ir toliau lankyti pamokas. Man patiko, kad „Pole dance Vilnius“ studijoje dėmesys buvo skiriamas ne tik šokių pamokoms ir triukų mokymuisi, bet ir šokių bendruomenės kūrimui: bendri šokių studijos vakarėliai, šventės kartu, uždara grupė „Facebook‘e“, kur galima dalintis džiaugsmais ir vargais 🙂

Jau metus lankau „Pole dance“ pamokas ir dabar neįsivaizduoju savęs nešokančios 🙂 Mano spintą papildė nuostabūs šokių bateliai, antkeliai ir šokių apranga. Dar džiaugiuosi, kad studijoje man smagu bendrauti su merginomis ir treneriais, nes visi tokie „savi“, kad į studiją atėjusi jaučiuosi irgi „sava“, sutikau bendraminčių. Taip pat pamokose šokančios merginos ir trenerės pasirengusios tau padėti, net ir tada, kai tu pati nedrįsti to paprašyti 🙂 Čia dažnai sulaukiu ir paskatinimų, kas skatina tobulėti, lengviau nugalėti savo „baimes“ ir pasiryžti dalykams, kuriems atrodo niekada nebūčiau prisiruošusi! Pavyzdžiui, dabar ruošiuosi studijos Kalėdų vakarėlio konkursui, kuriame užsiregistravau dalyvauti tik paskatinta trenerių ir šokančių kolegių 🙂 Kitaip tikrai būčiau pritrūkus drąsos. Puiki motyvuojanti atmosfera! 🙂

Šokdama „Pole dance“ galiu realizuoti save, išreikšti save per šokį ir džiaugtis mažesniais ir didesniais laimėjimais, kai pavyksta nugalėti baimes ir išmokti naujų triukų 🙂 Esu išbandžiusi ne vieną sportą šaką ir skirtingų šokių rūšis anksčiau, bet čia mane labai sužavėjo dinamiškumas: kiekviena pamoka kitokia, kiekvienas treneris gali išmokyti skirtingų dalykų, galėjau atrasti, kuris „Pole dance“ stilius mane labiau „traukia“ 🙂 Taip pat ir raumenukai čia stipriai dirba ir žinoma figūra dailėja, nes gi vis dėl to, aš moteris ir man patinka turėti tvirtesnį kūną ir dailesnę figūrą 🙂 Taip pat „Pole dance“ man vis dar atrodo kaip neišsisemianti lobių skrynia, kur lobiai yra begalė triukų, sukinių ir nesibaigiančios tobulėjimo galimybės! Nes kad ir kiek daug atrodo jau moki, bet, kai pamatai kokį „Pole dance“ pasirodymą „Youtube“ ir supranti, kad kiek dar gali visko išmokti!

Šokant šį šokį man niekada nebūna nuobodu, kas man asmeniškai yra labai svarbu ir tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl aš dažniausiai neturiu savęs „prisiversti“ eiti į pamoką, nes aš ten noriu ir net laukiu eiti! 🙂

Linkiu, visoms esamoms ir būsimoms „Pole dance“ šokėjoms mylėti save, mylėti „Pole dance“ ir jaustis nuostabiai, kai šokate!