Nesvarbu, ar šoki pole dance, ar ne, turbūt esi mačiusi akį traukiančius savo spalva, platformos dydžiu bei kulno aukščiu pole dance batus. Tad jeigu vis dėlto ketini pradėti lankyti pole dance arba jau lankai, privalai žinoti svarbiausius dalykus apie šių šokių avalynę.

 

POLE DANCE BATAI. KAS TAI?

Pradėkime nuo to, kad kiekviena šokio rūšis turi savo specifinę avalynę bei aprangą, kurios nepamatysite kasdieniame gyvenime. Pole dance nėra išimtis. Jų išskirtinumas – ypač aukštas kulnas ir didelė platforma. Kam tokie „išraiškingi“ bateliai ir taip „linksniuojamam“ ir nebūtais mitais apipintam šokiui? Platforma dažniausiai reikalinga šokant pole exotic arba pole sensual stiliais. Nemažai pole dance žingsnelių atliekama ant platformos – taip kojos atrodo ilgesnės, o judesys – grakštesnis. Yra daug judesių, kurie sukurti atlikti būtent su tokiais batais, ir su jokiais kitais ar basomis specifinio judesio neatliksi.

 

Batelių aukščio, formų, spalvų ir tekstūrų variacija yra be proto didelė. Standartiškai kainuos laviruoja nuo 60 iki 100 Eur, tačiau pasitaiko ir dar brangesnių. Viskas priklauso nuo išvaizdos – kuo „mandriau“ bateliai atrodo, juo labiau „palengvės“ kišenės.

 

Dažniausiai pole dancer‘es pamatysite su amerikietiškąja PLEASER firmos avalyne. Šis prekės ženklas laikomas pole dance etalonu, standartu ir kartu – patikimumo (kokybės) garantija. Tačiau tinka bet kokie aukštakulniai bateliai, kurie turi bent 4–5 cm platformą.

KUR ĮSIGYTI POLE DANCE BATUS?

Mes esame išmėginę ne vieną tiekėją, tačiau dažniausiai tiek studijos treneriai, tiek mokinės renkasi šiuos, jau patikrintus ir patikimus tinklapius:

 

  • www.sexystyle.lt – neišsigąskite, nesiūlome įsigyti fetišo ar sekso žaisliukų! Čia rasite kategoriją APRANGA IR AVALYNĖ; pasirinkite avalynę ir pamatysite PLEASER asortimentą. Jeigu nurodyta, kad reikiamas dydis yra sandėlyje, batelius gausite per kelias dienas, tačiau jeigu sandėlyje batelių nėra, gali tekti laukti net iki kelių mėnesių. Privalumas tinklapiui – kainos nors ir aukštesnės, bet lyginant su siuntimu iš užsienio galutinė suma būna gana panaši, bet to galite grąžinti batus ir pasikeisti į kitą dydį, jeigu įsigijote netinkamą. Ir tai tikrai užtruks trumpiau nei perkant iš užsienio. Tačiau pasirinkimas, lyginant su kitais puslapiais, yra mažas, o kolekcijos ne per naujausios.

 

  • www.pleaserusa.com, www.badkitty.com, www.polejunkie.co.uk – čia rasite didelį pasirinkimą, naujausias kolekcijas. Tačiau nepamirškite, jog prie batelių kainos pridėti reiktų ir mokamą siuntimą, kuris gali kainuoti apie 10 Eur. Dažniausiai merginos kooperuojasi ir siunčiasi rūbelius ar batus iš šių tinklapių kartu – taip siuntimosi kaštai sumažėja.

 

POLE DANCE BATELIŲ DYDŽIAI – SVARBU!

Ši skiltis išskirtinai apie PLEASER avalynę. Kadangi tai JAV prekės ženklas, dydis skiriasi nuo europietiškų. Dažniausiai tinkamiausi bateliai būna vienu dydžiu mažesni negu nešiojate įprastai. Taip pat atminkite, jog permatomi bateliai būna siauresni nei spalvoti, tad jeigu jūsų koja plati, permatomi PLEASER‘iai gali būti per maži arba ankštoki.

 

PLEASER PRIEŽIŪRA

Prieš renkantis bet kokius batelius, svarbu įsidėmėti, jog lakuoti bateliai greičiau susidėvi, t. y. susibraižo platforma. Tad treniruotėms merginos dažnai renkasi permatomus PLEASER‘ius, o pasirodymams – lakuotus. Taip pat, treniruočių metu kartais naudojamos specialios medžiaginės apsaugos apmaunamos ant platformos ir batelio nosytės, kurios apsaugo juos nuo nutrynimo į grindis. Šias apsaugas galima pirkti, arba pasigaminti pačioms iš nenaudojamų kojinių.

Įsigijus PLEASER avalynę labai svarbu nepulti jų mėginti šokių aikštelėje! Pirmiausia, ką turite daryti, tai „susitvarkyti“ batelių padus. Kaip tai padaryti, galite sužinoti čia („How To Save Your Pole Dance Stilettos“): https://www.youtube.com/watch?v=QMelY89H8EY.

Taip pat, jeigu batelių padas atsilups ar batai susibraižys, nemėginkite jų taisyti pačios – dažnai taip jie būna sugadinami dar labiau. Geriau neškite savo gražuolius pas batsiuvį, kuris ne tik suklijuos juos, bet ir restauruos.

 

Pole dance Vilnius