Aistė Lasytė ėmėsi naujos veiklos – pastarąjį pusmetį savo laisvalaikį ji leidžia intensyviai treniruodamasi, dainininkė mokosi profesionaliai suktis ant stulpo.
Šiandien šį savo pomėgį Aistė vadina „antrąja puse“, esą šokiai ant stulpo ją taip įsuko, kad ji stebisi to neatradusi iki šiol. Tačiau visa tai – ne tik smagus laiko praleidimo būdas ir ištvermės reikalaujančios treniruotės. Aistė išmoktus triukus ketina panaudoti savo koncertinėje programoje, kurią gerbėjams žada pristatyti jau visai netrukus.

Aistė Lasytė „Kai sužinojau, kad yra tokia mokykla, ilgai nesvarsčiau, tiesiog užsinorėjau pabandyti, užsiregistravau ir pradėjau mokytis. Mane tai žavėjo visuomet, tačiau anksčiau galvojau, kad čia ne man, kad visa tai per daug sudėtinga, kad reikia pradėti mokytis dar vaikystėje. Tačiau viskas priklauso tik nuo požiūrio“, – sakė ji. Šokius ant stulpo, kitaip vadinamus pole dance, ji vadina rimtu sportu. Tačiau, pasak jos, nieko nėra neįveikiamo, todėl jei tik yra noras, jei netrūksta motyvacijos – anksčiau ar vėliau visi užsibrėžti tikslai tampa realūs.

„Sunkiu darbu ir užsispyrimu galima pasiekti absoliučiai viską. Ir net jei kas nors iš karto nepavyksta, nereikia nuleisti rankų. Net ir paprastam sukiniui, kurį, žiūrint iš šalies, kartais atrodo padaryti labai paprasta – reikia daug pastangų. Neužtenka dienos, dviejų, neužtenka ir savaitės. Bet kai galiausiai pavyksta, širdį užplūsta nuostabus jausmas“, – 15min pasakojo Aistė.

Treniruodamasi „Pole Dance Vilnius“ studijoje tris kartus per savaitę Aistė mokosi tokių akrobatinių judesių, apie kuriuos ,pati juokiasi, niekada nebūtų nė sapnavusi. Dar anksčiau ji su neįtikėtina nuostaba ir baltu pavydu stebėdavo, kaip profesionalūs šokėjai sukasi ant stulpo, ir svarstydavo – atkartoti tai, ką jie išdarinėja, atrodo beveik taip, kaip išmokti pilotuoti kosminį erdvėlaivį. Tačiau jai užteko jėgų savimi patikėti. Pabandysiu! – tarė, ir užsirašė į specialias pamokas.

Jau po mėnesio treniruočių Aistė pajautė, kad kūnas po truputį ima tvirtėti, o tai, kas atrodė neįmanoma, ima atrodyti vis realistiškiau. „Čia reikalingas ir geras fizinis pasiruošimas, tačiau ne ką mažiau svarbu išmokti techniką. Galiu tik patvirtinti – išmokti suktis ant stulpo gali visi, nepaisant amžiaus ar kūno sudėjimo, trumpiau tariant, kas neįmanoma – yra įmanoma“, – 15min kalbėjo atlikėja.

Kiekviena jos treniruotė prasideda intensyviu 20 minučių apšilimu, kai išjudinami viso kūno raumenys. Jau tada, pasak Aistės, spėjama kaip reikiant išsimankštinti. „Laikui bėgant raumenys tikrai stiprėja. Nors aš visuomet turėjau gana tvirtas rankas, pilvo presą. Tiesiog ilgą laiką neatradau, kaip tai išnaudoti užsiimant kokia nors mėgstama veikla. Daug šokau, buvau įnikusi į lindihopą, tačiau šokiai ant stulpo įdomiausia, ką kada nors esu lankiusi“, – sakė Aistė.

Ši veikla ją labiausiai žavi tuo, kad nors treniruotėms tenka skirti daug laiko ir energijos, intensyvus darbas nenueina veltui, o ji gali džiaugtis rezultatais. Juolab kad tai – ir šokis, ir sportas, ir akrobatiniai triukai viename. „Čia ir estetika, ir plastika, o visa tai, kas atrodė nepasiekiama, dabar suprantu, – įmanoma. Tai ir žavi labiausiai. Žiūriu vaizdo įrašus, ir matau pažangą – nuostabu“, – kalbėjo ji.

Nors savęs profesionale ji dar nelaiko, esą reikia dar daug dirbti. „Esu profesionali naujokė ir iki profesionalios pažengusios dar kelelis tolimas, bet nepaprastai įdomus“, – kalbėjo atlikėja.

Aistė išmoktas pamokas ketina pristatyti ir savo gerbėjams. Jau kitais metais ji ruošia koncertinę solinę programą, kurios metu į savo pasirodymus ketina įtraukti ir šokių ant stulpo elementus. Ji taip pat nori išleisti autorinių dainų vinilo plokštelę, kurioje sutalpins jau gerbėjams žinomas, o ir naujas savo dainas. Šiuo metu Aistė intensyviai kuria naujas dainas ir ieško rėmimo savo naujam vinilui išleisti. O norinčius prisidėti kviečia nesibodėti parašyti jai žinutės – taip naujas darbas greičiau išvystų dienos šviesą.

Straipsnis priklauso portalui „15min”, straipsnio autorė – Monika Svėrytė
Šaltinis: 15min.lt